top of page

Acties van start voor plaatsen home4less woningen op boerenerven.Heel veel gemeenten hebben moeite met het vinden van locaties voor het selecteren van locaties voor betaalbare woningen. Daar zijn vele redenen voor maar daar gaat het nu niet om, het gaat om wat er wel kan.


Het wordt daarom tijd dat er meer moet worden gekeken naar de mogelijkheden op boerenerven. Dankzij de nieuwe omgevingswet en de hele stikstofproblematiek is het plaatsen van betaalbare woningen - die ook nog eens verplaatsbaar, demontabel en volledig zelfvoorzienend zijn- op boerenerven een extra inkomstenbron voor boeren en het zorgt voor een betaalbare woningen voor de vele mensen die urgent een betaalbare woning zoeken.


Het agrarisch bestemmingsplan biedt ruimte voor het 'plaatsen' van woningen, niet voor bouwen. Daarom gaan wij van start, na het hebben afgerond van een lang voorbereidend onderzoek- met het benaderen van boeren en gemeenten en hun bereidheid om mee te werken aan deze snelle oplossing voor meer betaalbare woningen. We starten in de omgeving van Eindhoven en omliggende gemeenten.


De woningen worden prefab gemaakt en op locatie gemonteerd. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, een uniek waterzuivering systeem van Green Art Solutions en een innovatieve warmte en koudetechniek.


De financiering van de woningen die slechts ca. 125,000 euro hoeven te kosten kan verlopen via de Ecoliving Coöperatie, maar we zijn ook in gesprek met banken over een collectieve financiering met borgstelling van de mede bewoners.


We zullen u regelmatig op de hoogte houden van de resultaten.


14 views0 comments

Comments


bottom of page