top of page

Geef meer aandacht aan zelfvoorzienend wonen, want infrastructuur kosten gaan verdubbelen!


Offgrid sewage plant of Biorock. Off grid riolering van Biorock.  Off grid riolering voor lagere woonlasten en onderhoudskosten gemeente.

TNO heeft onlangs een rapport uitgebracht met daarin verontrustend nieuws voor vooral gemeenten. 55% van de kosten komt voor rekening van gemeenten TNO verwacht dat alle gemeenten te samen ca 1, 3 miljard euro per jaar moeten gaan uitgeven ipv 0,5 miljard nu, om hun infrastructuur zoals riolering, en wegfunderingen.


Wonen voor Iedereen promoot actief zelfvoorzienend wonen, simpelweg omdat het nu gemakkelijk kan. Veel gemeenten houden echter nog vast aan de plicht om op de riolering aangesloten te zijn. Een eis die echt gedateerd is, zeer gedateerd.


Er zijn diverse innovaties op het gebied van off grid riolering van de aanleg van helofyten filters en riolering op zwaartekracht. Voor meer over die innovatie van Biorock lees het eerder gepubliceerde artikel hier.


Zelfvoorzienend wonen heeft dus naast voordelen voor gemeenten, lagere kosten om grond bouwrijp te maken, en lagere of geen onderhoudskosten op de lange termijn. Daarnaast biedt het bewoners ook nog eens lagere woonlasten waardoor wonen voor nog meer mensen bereikbaar wordt.


Voor het gehele artikel van het TNO rapport klik hier.

15 views0 comments

Commenti


bottom of page