top of page

Gemeente Eindhoven verhoogd budget voor daklozenopvang met 4 miljoen. Dat kan ook anders!


Doordat de gemeente Eindhoven anders is gaan tellen, namelijk ook daklozen die niet door diverse goede redenen niet naar een opvang gaan mee te tellen. Dat zijn voornamelijk vrouwen die bij vrienden, familie, stacaravan en op andere locaties verblijven zonder uitzicht op een woning of inkomen.


In Eindhoven zijn er organisaties zoals NEOS en Springplank040 die daklozen helpen te integreren en weer mee te laten doen aan de samenleving.


Van alle daklozen in Eindhoven is zeker de helft een economische dakloze. Dat betekent dat ze mentaal gezond zijn, maar door omstandigheden zoals werkverlies, scheiding, rechtzaken, en huurachterstand hun woning kwijtraakte.


Een dakloze kost in Nederland gemiddeld € 40.000 en dat is nog exclusief begeleiding naar werk en integratie. Wat als we dat bedrag gebruiken om een compacte betaalbare woning te realiseren voor hen en ze te begeleiden naar inkomen, dan is de kans heel groot dat ze na twee jaar geen financiele ondersteuning meer nodig hebben.


De woningen, zoals de "Home4less" zijn compact, zelfvoorzienend en verplaatsbaar. De woningen worden onderdeel van andere wooninitiatieven zodat ze onderdeel zijn van een dynamisch woongemeenschap, waar ze ook een belangrijke beheerfunctie in kunnen vervullen. Afhankelijk van de situatie van de kandidaat kunnen er ook meer "Home4less"woningen bij elkaar worden gerealiseerd.

14 views0 comments

Comments


bottom of page