top of page

Klimaatcrisis is beter, goedkoper en sneller lokaal aan te pakken.Ruim 20.000 zogenaamde klimaatprofessionals waaronder vele werkzaam in de olie industrie zijn neergestreken in Dubai. Er worden net als voorgaande jaren weer veel beloften gedaan, maar een onderzoek heeft uitgewezen dat pas twee landen hun beloftes van een aantal jaren geleden daadwerkelijk wettelijk hebben geregeld, de rest houdt eigenlijk iedereen aan het lijntje.


De posts op sociale media zijn interessant om te volgen, van anti opwarming aarde en pro klimaatcrisis aanpak. Maar de praktijk wijst uit eigenlijk elke keer weer dat je niet moet wachten tot regeringen in actie komen, die durven geen inwoner onvriendelijke acties te initieren, de politieke macht vinden ze te belangrijk.


Helaas wordt er teveel geluisterd naar de doemdenkers, dat het te laat is om iets aan de stijgende temperaturen te doen, maar wat moet je dan doen, niets!

Ik zal je besparen hoeveel studies er zijn uitgebracht door gerenomeerde organisaties die het einde van onze huidige beschaving voorspellen. Maar Wonen voor Iedereen denkt positief en in wat wel kan!


De miljarden die zijn toegezegd gaan lokale initiatieven niet bereiken, en dat terwijl lokale initiatieven die direct ervaren wat de gevolgen van een stijgende temperatuur is, in staat zijn acties te ondernemen en oplossingen te realiseren.


In Nederland zijn er ook duizenden initiatieven en ondernemers die elk op hun manier een oplossing hebben voor de klimaatcrisis. Greenwish, fixbrigade, energiecooperaties, van de bron, green art solutions, snappcar en nog vele, vele anderen.


Het lokaal organiseren van klimaatvriendelijke acties is heel effectief, en snel te organiseren.

Het zou erg goed zijn als Nederland een toegankelijk fonds opzet anders dan de SDE++ en dergelijke om lokale acties sneller mogelijk te maken.Dit artikel is mede geinspireerd door het artikel van de topman van het Rode Kruis in Trouw. Klik hier voor het artikel in Trouw.


3 views0 comments

Comments


bottom of page