top of page

Nuttige links voor als u een tiny house wil plaatsen, huren of kopen?


Wat is TinyFindy?


Klein wonen gaat over veel meer dan alleen maar een huis. Het gaat om een lifestyle, die ook nog eens goed is voor de mens én de planeet. Wij zijn fan!

Maar hoe vind je een Tiny House om in te wonen, of een kavel waar je je huisje mag plaatsen en bewonen? Daarvoor is TinyFindy. TinyFindy is een platform voor vraag en aanbod van Tiny Houses en kavels, producten en diensten voor Tiny Houses. Ze bemiddelen niet tussen aanbieders en zoekers, je kunt direct contact opnemen met de aanbieder via het contactformulier op iedere aanbod pagina. Daar hoef je niet eens een account voor te hebben en in te loggen

Welke huisjes vind je op TinyFindy?

Tiny Houses zijn volwaardige kleine woningen (< 50 m2). Ze zijn duurzaam gebouwd, vrijstaand en bedoeld voor permanente bewoning. Ze kunnen deels of helemaal zelfvoorzienend zijn. Ze zijn goed geïsoleerd en alle essentiële woonfuncties (inclusief douche en keuken) zijn inbegrepen.

Hoe werkt het?

Je kunt op twee verschillende manieren naar aanbod zoeken op TinyFindy. Op de homepage vind je twee knoppen:

  1. Het volledige aanbod

  2. Aanbod Tiny Houses

Als je alleen op zoek bent naar een Tiny House kies je voor de knop ‘aanbod Tiny Houses’. Als je ook benieuwd bent naar de kavels, producten en diensten die worden aangeboden dan kies je de knop ‘Het volledige aanbod’.

Op de aanbod pagina kun je vervolgens nog filteren op categorie en land waar het aanbod beschikbaar is. Je kunt ook een of meerdere zoekwoord in het zoek veld invoeren.

Als je op ‘reset’ klikt krijg je weer al het aanbod te zien.


De Stikstofbank begrijpt dat de bouw- en industriële sector belangrijke drijfveren zijn voor de economie en de samenleving als geheel. Het zijn sectoren waarin veel innovatie en ontwikkeling plaatsvindt, en waarin de noodzaak om efficiënt en duurzaam te werken steeds groter wordt.


Om deze reden richt de Stikstofbank zich vooral op bedrijven in de bouw- en industriële sector. Door de beschikbaarheid van stikstof openbaar te maken, hoopt de Stikstofbank bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van hun projecten door het stikstof vraagstuk op te lossen en bij te dragen aan de ontwikkeling van deze sectoren.


Stichting Tiny House Nederland bestaat nu vijf jaar en heeft de tinyhousebeweging als een waar vliegwiel mede aangeslingerd. En wat een succes heeft de beweging. Er is – weten we eigenlijk wel zeker – bijna geen gemeente die niet van tiny houses heeft gehoord. Dit hebben we met elkaar gedaan.

We kunnen ook wel zeggen dat het nu draait. Er is genoeg informatie beschikbaar en er zijn voldoende mogelijkheden te vinden voor ondersteuning. Daarom houdt het actieve gedeelte van Tiny House Nederland op te bestaan. We houden de website en de Facebookpagina in de lucht zo lang als we financieel kunnen dragen, maar vernieuwen niet en monitoren ook niet of nauwelijks.


Klik hier voor de facebookpagina van Tiny house Nederland.


22 views0 comments
bottom of page