top of page

Slim gebruikmaken van ruimte


De trend in de woningmarkt is dat we steeds kleiner gaan wonen. Ook worden er meer levensloopbestendige woningen gebouwd, dat zijn woningen die makkelijk aan te passen zijn aan de groei of afname van de gezinsgrootte.


Ook willen ouderen best verhuizen want ze wonen over het algemeen te groot, maar er zijn te weinig alternatieven voor hun. Meer hierover in de post " Ouderen willen zeker wel verhuizen.


Wij zijn al heel lang van mening dat het hebben van een aparte slaapkamer een overbodige luxe is. Op het moment dat je slaapt gebruik je de rest van de woning niet, en andersom. Het is dus veel slimmer om gebruik te maken van technieken om de slaapkamer ook makkelijk tot woon of werkkamer te transformeren. Op de website van www.oneroomliving.nl vindt je daar mooie voorbeelden van. Ook kan je de kledingruimte onder het bed creëren, wat weer een kledingkast scheelt ben ruimte.


Hetzelfde kan je doen met een badkamer en toilet. Het toilet kan onder de wasbak worden weggewerkt, ook zie je steeds vaker dat het aanrecht van de keuken wordt gebruikt als wasbak van de badkamer, waarom niet?

Wij werken samen met diverse partners onder andere om een slimme compacte woning te realiseren voor daklozen die makkelijk in elkaar te zetten zijn, en makkelijk te plaatsen.

Op die manier kunnen gemeenten locaties aanwijzen waar deze Home4Less woningen geplaatst kunnen worden. Vervolgens is er ook een ondersteuningsprogramma om de daklozen van werk en inkomen te voorzien.

2 views0 comments

Comments


bottom of page