top of page

Wat zijn de kosten voor het bouwrijp maken van bouwgrond

De

kosten voor het bouwrijp maken van een perceel variëren sterk en zijn afhankelijk van lokale en regionale regelgeving. De gemeente mag maximaal 90 procent van de technische kosten en maximaal 70 procent van de openbare ontwikkelkosten voor verkeersaansluiting in rekening brengen bij de eigenaar van het perceel. Dit is vastgelegd in de gemeentelijke statuten.

Factoren zoals de locatie van het perceel spelen ook een rol bij de kosten. Als het gaat om een ​​perceel midden in een woonwijk - bijvoorbeeld bij splitsing van een perceel - komen sommige stappen in ieder geval gedeeltelijk te vervallen. Bij een perceel midden in een bestaande infrastructuur zijn de kosten voor openbare ontwikkeling lager. Ook de nabijheid van het perceel tot de distributiecentra van de gemeentelijke nutsbedrijven speelt een rol in de kosten. Dit vanwege het feit dat lange aan- en afvoerleidingen natuurlijk meer kosten.


Kaart met standaardwaarden voor grondprijzen controleren Voordat u een stuk grond koopt, moet u de kaart met standaardwaarden voor grondprijzen van de gemeente verkrijgen. Deze geeft u informatie over de standaard grondwaarde en de ontwikkelingskosten voor het bouwrijp maken: De afkorting "ebf" (Duits "erschließungsbeitragsfrei") betekent dat eigenaar geen bijdrage hoeft te betalen. De afkorting "EbP" (Duits "erschließungsbeitragspflichtig") betekent dat u als toekomstige bouwer een ontwikkelingsbijdrage moet betalen. Soort aansluiting Geschatte kosten

Elektriciteitsnet 2.000 tot 3.000 euro

Watervoorziening 2.000 tot 5.000 euro

Gasleiding 2.000 euro

Telecommunicatienetwerk 1.000 euro De gasleiding kan niet nodig of niet mogelijk zijn. Wie in plaats ervan een oliecondensatieketel installeert, moet bij een eengezinswoning van kosten tussen 4.000 en 7.000 euro uit gaan. Een moderne pellet-verwarming kost 3.000 tot 12.000 euro. Daarbij komen nog de bijkomende kosten voor het meten van het perceel en het benodigde grondonderzoek. De kosten hiervoor bedragen meestal tussen 2.500 en 4.000 euro.

De volgende vraag is voor iedere bouwer al bij de financiering relevant: Wat kost het om een perceel bouwrijp te maken? Over het algemeen moet u rekening houden met een bedrag tussen 10.000 en 15.000 euro , dat hangt af van de bijdrage van de gemeente.

Trouwens: De gemeente mag u binnen een termijn van vier jaar de factuur voor de ontwikkelingskosten van uw perceel sturen. Deze periode wordt zelden volledig benut, maar om te voorkomen dat u aan het einde wordt verrast, moet u dit tijdig navragen. Want de rekening komt altijd.

Bij het private bouwrijp maken moet u rekening houden met kosten van 1.000 euro per meter voor leidingen en buizen op uw bouwperceel. Bespreek dit met de architect en het bouwbedrijf, zodat u een geschatte waarde kunt bepalen. Goed om te weten: De ontwikkelingskosten kunnen als moderniseringsdiensten van de belasting worden afgetrokken.

Duur van het bouwrijp maken De duur van het bouwrijp maken van bouwgrond hangt grotendeels af van het werktempo in de gemeente. U dient uw aanvraag in en wacht tot de gemeente de vereiste werkstappen voor de ontwikkeling in gang zet. De ervaring leert dat het bouwrijp maken ruim een ​​half jaar duurt. Eigenaren kunnen van tevoren bij bouw- en woningtoezicht informeren hoe lang de openbare ontwikkeling naar verwachting gaat duren, zodat ze de particuliere ontwikkeling bij benadering kunnen plannen. Hierbij geldt echter al: Wie bouwt, heeft sterke zenuwen en een lange adem nodig.


( Bron: villeroy- boch.nl )


45 views0 comments

Comentários


bottom of page