top of page

Naast Netcongestie nu ook Waternetcongestie. Offgrid bouwen kan allang en is betaalbaar.

Het is jammer dat er nog steeds klassiek wordt gedacht in het bouwen van nieuwe woningen. Het is een hele tijd niet meer nodig om een nieuwe woning aan te sluiten op het net of het waternet en zelfs niet op de riolering.


Dankzij innovatieve ondernemers als Eduard van Vliet van Green Art Solutions kan water gemakkelijk gezuiverd worden dankzij planten ( zie afbeelding).

En het bedrijf Biorock in Nederland vertegenwoordigt door WaZo rioleringstechniek is riolering ook offgrid mogelijk gemaakt.


Ook in de wereld van koude en warmte worden grote stappen gezet waardoor ook dat steeds betaalbaarder is geworden en minder energie vereist. En ook zijn er nieuwe energieopslagtechnieken in opkomst die ervoor zorgen dat zonne-energie beter kan worden opgeslagen, zodat ook de winters comfortabel zijn en er geen houtkachel nodig is.


Deze waarschuwing van Vitens komt niet zomaar uit de lucht vallen, dit hebben ze al eerder gecommuniceerd. Maar het wordt wel tijd dat gemeenten en woningbouwcorporaties meer gaan stilstaan bij offgrid oplossingen, want het maakt ook het bewonen van minder rendabele grond mogelijk. Onze wens voor Nederland is al jaren om op boerenerven, waarvan er duizenden leeg komen te staan de komende jaren, kleine ecowijkjes te realiseren die off grid worden gebouwd en zeer betaalbaar zijn.
Waterzuivering dankzij planten.
Green art solutions

Als je verder wil lezen over kosten van bouwrijp maken van grond, lees dan dit artikel:19 views0 comments

Comments


bottom of page