top of page

Wonen voor iedereen onderzoek gestart! Betaalbaar wonen en meer.

De voorbereidingen zijn afgerond die maanden geleden waren gestart.

Naar aanleiding van een benchmark constateerde wij dat er ondanks dat er vele mooie initiatieven zijn voor het stimuleren van woningbouw en ook betaalbare woningbouw hun inspanningen waren echter niet specifiek genoeg.


Op basis van onze ervaring met regionale campagnes voor o.a. financiering van sociale ondernemers - daar binnenkort meer over - weten we dat een regionale benadering en een stapsgewijze aanpak de beste resultaten oplevert.


Het onderzoek start in Noord-Brabant met een analyse van de gemeenten en woningbouwcorporaties. Gevolgd door Limburg, Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland, Flevoland, Noord Holland, Zuid Holland, Zeeland en Utrecht.


Het resultaat van het onderzoek is tevens een compleet overzicht van betaalbare woningaanbieders, particuliere wooninitiatieven, en ook een overzicht van zelfvoorzienende/ slimme bouwtechnieken voor materialen, energie, water, sanitair, fundering en riolering.


Het huidige overzicht van betaalbare woningaanbieders is reeds gemaakt, en wordt bijna dagelijks uitgebreid. Klik hier voor het overzicht.


Voor een overzicht van de regionale workshopdata en regionale expo. Klik hier voor meer informatie.


Bijgaand de stapsgewijze aanpak van het onderzoek.


Een samenvatting van de resultaten zullen we delen via de Wonen voor Iedereen updates, en via posts op linkedin.

Comments


bottom of page